perjantai 13. helmikuuta 2009


Tein pienen pesän sänkyyni. En poistunut sieltä melkein ollenkaan eilen. Täkin alla oli lämmin olla. Kukaan ei nähnyt rumaa itkusta punasta ja turvonnutta naamaani. Välillä kurkistin peiton alta oliko ulkona jo pimeetä, että uskaltaisiko käydä parvekkeella tupakalla. Toivoin, että kaikki muut ihmiset olisivat kadonnet maan päältä kun katsoisin ikkunasta ulos. Mutta kadut kuhisivat ihmisistä. Siirsin kannettavankin sängyn viereen, mutta en uskaltanut siihen paljon koskea. Minua pelotti, että millaisia kommentteja sähläämisestäni tulisi. Onneksi ei kuitenkaan aivan kamalia. Kiitos niille jotka jaksoivat kannustaa. Se piristi.

Otin eilisen aamun ja päivän aikana yhteensä 4 diapamia, koska olo oli karsea. Nolotti. Hävetti. Vatutti. Onneksi sain pamien avulla nukuttua parin tunnin pätkissä enkä alkanut purkamaan pahaa oloa millään yhmällä tavalla. Vaikka mielessä se oli koko ajan...
Lenkille uskalsin mennä vasta illalla myöhään. Halusin olla ihan yksin ja laitoin mp3-soittimen täysille soimaan.
Olen ihan sekaisin. Tuntuu, että en saa ajatuksistani kiinni enkä tiedä mitä pitäisi ajatella. Mitä teen seuraavaksi? Mitä tein äsken? Mitä tein ennen? Haluaisin olla vain piilossa mun pesässä peiton alla. Siellä on niin turvallista. Mutta kun missään ei voi olla turvassa omilta ajatuksiltaan. Ne seuraavat kaikkialle.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Monet eivät koskaan ymmärrä mikä heitä vaivaa, mutta anoreksia on hyvin todennäköisesti bakteerisairaus. Luin hieman blogiasi, ja nuo tunnottomuuskohtaukset voivat olla neurologisia, eli aika samanlaisia kuin MS-taudissa (joka on myöskin infektioperäinen bakteeriperäinen sairaus), aiheuttaja Chlamydia pneumoniae (keuhkoklamydia)-niminen hyvin yleinen solunsisäinen bakteeri (joka tarttuu hengitysteitse). Tiedän että lääkärit eivät tiedä tästä bakteerista paljoakaan, koska bakteeria on hyvin vaikeata havaita (vasta-aine testit ovat täysin hyödyttömiä), mutta se ei tarkoita sitä etteikö sitä olisi olemassa. Bakteeria on valitettavasti myös haastavaa häätää, vaatii useiden vuosien antibioottikuurin, tai lisäravinnehoidon. Joka tapauksessa, näistä sairauksista ei voi parantua täysin, ellei sille bakteerille tee jotain. Tällä hetkellä vain ulkomailla saa hoidon tälle bakteerille, Suomessa ei vielä kukaan lääkäri osaa tätä infektiota hoitaa, vaan määrävät vain oireita lievittäviä lääkkeitä, jotka eivät poista itse ongelmaa, eli bakteeria.

cassie kirjoitti...

Juu... Anoreksia on kylläkin psyykkinen sairaus. Aika harhaan johtavaa sanoa, että "anoreksia on hyvin todennäköisesti bakteerisairaus" jos bakteerista ei edes tiedetä vielä paljon mitään ja lääkärit eivät hoida anoreksiaa pääasiassa bakteerisairauksena.
Minun tunnottomuus"kohtaus" johtui syömättömyyden, tupakan ja heikon olon yhteisvaikutuksesta.
Voit jatkaa keskustelua jossain muualla, koska se on jo perusteltu fakta, että anoreksia on psyykkinen sairaus.

Anonyymi kirjoitti...

Oon lukenu sun blogia jo jonkin aikaa, ku muistutat tekstien perusteella jotenkin minua kaukaisesti :) koita jaksaa! ja
jatka kirjoittamista, on hyvä tietää että maailmassa on muitakin samanlaisia ihmisiä...

Gasper kirjoitti...

vähän jomotti, lähinnä selkä meni rikki. en edes ole ihan varma liukastuinko vai pyörryinkö, mutta muistan vain pudonneeni pihatiellä ja heränneeni sitten siitä. ken tietää.

tuttuja fiiliksiä taas. pärjäilehän. <3

ja anoreksia on ehdottomasti psyykkinen sairaus kuten kaikki muutkin syömishäiriöt tai vaikka skitsofrenia, masennus, mania.. varmasti joku fyysinen sairaus voi pahentaa tai laukaista sh:n, muttei täysin aiheuttaa sitä. siihen tarvitaan muutakin. :f

Lasipalanen kirjoitti...

voi luoja tuota anonyymin kommenttia..

..." bakteeriperäinen sairaus " joo-o siinä on järki mukana tekstissä taas. ;D miten tollasta voi edes kirjottaa..anteeksi nyt mielipiteestäni mutta öö.. :D

en tarkoita pahalla kellekkään


voimia sulle! toi oli pelottava toi poliisi juttu.melkein kun mun sekoilu vuosi sitten poliisien kanssa.

ღ Crystal kirjoitti...

Sängyyn tehty pesä on aivan ihana paikka. Ja eikö tunnukki ainaki sinä htkenä jolloin on pesässä, että kaikki on hyvin, olen turvassa?

Ja kun on vielä läppärit, kännykät, kaukosäätimet lähellä ni eipä tarvi liikkua.

Pahin liikkumiskynnys tulee kun pitäisi wc:hn päästä tai tekee mieili kahvia/tupakkaa..

Anonyymi kirjoitti...

Olette vain aivopestyjä :on olemassa tutkimuksia jotka osoittavat että leesioita löytyy aivoissa niillä joilla on anorexia nervosa:
http://jnnp.bmj.com/cgi/content/abstract/76/6/852
ja
http://www3.interscience.wiley.com/journal/114801541/abstract?CRETRY=1&SRETRY=0

Sopii miettiä mistä ne leesiot tai plakit, jotka ovat samantyyppisiä, kuin MS-taudissa oikein tulevat.

Täältä taas tulevat tutkimukset jotka löytävät todisteita siitä että Chlamydia pneumoniae aiheuttaa MS-tautia:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10401775

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16136465

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16996738

Mikään syömättömyys ei noita oireita aiheuta, ne tulevat ja menevät vaikka söisikin, ihan kuin niillä joilla on MS-tauti.
Sen lisäksi monet muutkin mielenterveydelliset sairaudet kuten autismi, masennus, ADHD, jne. ovat bakteeriperäisiä sairauksia:
http://bacteriality.com/2008/03/15/interview18/

ja nekin paranevat antibioottihoidolla.

cassie kirjoitti...

Anonyymi, ole ystävällinen ja poistu blogistani! Et tiedäkään miten paljon saat pahaa aikaan.

Et tunne minua etkä tiedä mistä mielenterveyteni ongelmani ovat peräisin, joten sinulla ei ole mitään oikeutta/syytä alkaa perustellemaan sairauksieni syitä.

Et myöskään tiedä mitä ongelmia muilla ihmisillä on masennuksen tai syömishäiriön takana, joten nuo "bakteeri juttusi" ovat suorastaan loukkaavia.

Et edes kuvitella miten paljon saat tuhoa aikaan kun sanot, että masentuneelta ihmiseltä tai anorektikolta pitäisi hoitaa bakteerisairautta. Entä jos hän on masentunut läheisen ihmisen kuolemasta, eikä ole päässyt siitä yli. Bakteerien syy? Entä jos hän reagoi anoeksialla siihen draagiseen kokemukseen? Bakteerien syy? Täyttä paskaa tuo bakteerijuttu.

Kukakohan se tässä on aivopesty.. Ei meitä tarvitse aivopestä, koska se on täyttä totta, että anoreksia ja muut ovat psyykkisiä sairauksia.