lauantai 25. lokakuuta 2008

Juokse itseäsi pakoon


Kamala olo. Jalkoja pakottaa ihan älyttömästi. Polvia vihloo niin kovasti, että tekisi mieli itkeä. Oon varmaan lenkkeillyt liikaa. Eilen kävelin 7,5km. Kävelin niin lujaa kuin jaloista lähti. Oli niin paljon ihmisiä liikkeellä etten kehdannut juosta. Tuntuu että perse ja reidet pomppii puolelta toiselle kun hölkkään. En halua ihmisten näkevän mun läskien hyllyvän.

Tänään heräsin aamulla 4.45 enkä saanut enää unta millään. Ihme, koska en ikinä pysty nousemaan ennen 9.30. Kävin vaa'alla ja alkoi ahdistamaan lukema. Olo tuntui virkeälle ja ahdistus pääsi kasvamaan. Katsoin ikkunasta ulos ja oli vielä pimeää. Seisoin nenä kiinni ikkunassa 5 minuuttia ja kadut näyttivät autioille. Ohi ajoi pari taksia, mutta ihmisiä ei näkynyt. Vedin ulkovaatteet päälle ja lähdin lenkille.

Oli ihanaa kun ei tullut ketään vastaan. Kukaan ei kyylänny mun läskejä. Helsinki oli vain minun käytössä. Välillä näkyi pari juoppoa, mutta ne ei huomannu mua. Kiihdytin vauhtini kävelystä juoksuun. Jalat tuntuivat makaronille, mutta jatkoin juoksemista. Puiston suojissa juoksin niin kovaa kuin jaloista lähti. Korvia vihloi kylmä tuuli. Juoksin 30 minuuttia. Enempää en pystynyt. Korvissa alkoi vinkumaan ja silmissä näkyi vain mustaa. Oli pakko kävellä kotiin. (Ja alkoi pelottamaan ne Kaisaniemen puiston raiskaajat..)

Nousin vaa'alle ja paino oli 400g vähemmän kuin aiemmin. Painoindeksini oli 17,1. Liikaa!!!!! BMI 14 on vielä matkaa. Se on mun lopullinen tavoite. Luulin, että mun paino olisi noussut enemmän. Olin ällistynyt aamulla vaa'an lukemaan. Hetken olin iloinen kun paino oli noussut tosi vähän nyt kun oon syöny aika vapaasti. Se ilo kesti vain hetken, koska BMI17,1 on helvetin läski.

En voi käsittää miten ravitsemusterapeutti on sanonut, että jos syön 1500kcal päivässä ni laihdun silti. Se on vale! Jos syön vaikka 400kcal päivässä ni mun paino nousee. Se laskee vasta kun paastoan tai syön max 300kcal päivässä. Miten joku voi laihtua vaikka syö 1500kcal.?Olen niin monta kertaa todistanut että tuo ei pidä paikkaansa. Ja mulle on sanottu että paino pysyy samassa lukemassa jos syön 2000kcal päivittäin. Olen aina lihonnut kun olen syönyt niin paljon. Miksi??

5 kommenttia:

superchic kirjoitti...

Koska sun kroppa käy säästöliekillä. Jos alkaisit syömään vaikka sen 2000 kcal, sun paino aluksi nousisi muutaman kilon ja lähtisi todennäköisesti sen jälkeen laskuun/pysyisi samana, kun aineenvaihdunta kiihtyisi. Aamulenkit on kyl ihania, kun on turvassa muiden katseilta... Kohta ulos! :D

Lasipalanen kirjoitti...

en minäkään usko että 1500kcal olis mahdollista laihtua, se on varmaan normaalipainosille tai ylipainosille tarkotettu. Myös jos syön itte yli 400kcal en laihdu.
2000kcal päivässä olis älytön määrä..mä en oo koskaan syöny niin paljon...huhhuh...

Liberation kirjoitti...

Laihduin viime keväänä puoli kiloa päivässä syömällä 600 kaloria. Se, jos "lihot" syödessäsi 2000 kcal on sitä, että olet säästöliekillä ja kroppasi ajattelee "vihdoinkin ruokaa, varastoinkin tämän kaiken itseeni" + ruuan paino + se, että ruoka kerää vettä = "painoa." Älä ole hölmö.

Tietysti saat lisätä. <3

Lasipalanen kirjoitti...

Kiitos kommentistasi!
juuri noita sanoja tarvittaisiin noille anonyymeille vaikka heidän kommenteistaan ei tarvitseisi välittää silti ne jää päähän pyörimään.

Anonyymi kirjoitti...

Ei BMI 17,1 ole läski. BMI 17,5 kin liitetään sanaan anoreksia. ja näin kerran netissä kuvan naisesta joka oli BMI 14 ja musta se on jo oikeesti liian laiha. ei sun tarvii sellaista tavoitella! Usko pois. Tässä sulle normaali paino minimillään: BMI 18,5. se on oikeesti ihan normi! Älä rääkkää itteäsi liialla liikunnalla. Et takuulla ole läski! Eikä kukaan sun kuvitteellisia läskejä kyylää vaikka siltä tuntuiskin. Ja mä sanon vaan tän, et liian laihoja katotaan paljon enemmän kuin liian lihavia. En oikein tiiä mitä pitäisi sanoa(tai no kirjoittaa) vai olisiko pitänyt olla sanomatta mitään mutta...

Tarkotan vaan hyvää! Koita ajatella järkevästi ja yritä selvitä!