tiistai 16. kesäkuuta 2009

Näkymätön Ninni

Pakenen usein kamalaa ja ahdistuksen täyteistä arkeani mielikuvitusmaailmaan. Yksi lempipaikkani on muumilaakso. Saa nauraa ;) Siellä kaikki ovat niin ystävällisiä. Kaikki jotka ovat pentuna katsoneet nenä ruudussa muumeja muistavat varmasti Ninnin. Sen näkymättömän tytön, jonka muumit saivat taas näkyviin kun olivat sille niin kilttejä. Tunnen olevani usen Ninni. Kaikki ihmiset ovat julmia, vihaavat minua, eivät välitä, kävelevät päin... Haluaisin Ninnin lailla muuttua näkymättömäksi ja lakata puhumasta kokonaan, koska maailma on vain liian julma pienelle tytölle. Näkymättömänä ei tarvitse kohdata muiden ihmisten katseita. Voi vain sulautua taustaan.


Haluaisin, että joku pelastaisi minut ja haluaisi parantaa minut. Saada minut taas näkyviin. Minun ei tarvitsisi piilotella ketään. Uskaltaisin kohdata muiden katseet niin kuin Ninni teki. Muumit olivat kilttejä ja ystävällisiä Ninnille. He kohottivat hänen itseluottamusta ja Ninni tuli taas näkyviin.
Luulenpa, että toivon taas liikoja koska olen ollut monta monta vuotta terapiassa ja hoidossa. Olen tavannut useita ihmisiä ja olen edelleen näkymätön. En vain osaa sanoin kuvailla pahaa oloani. En halua tunnustaa lääkärille, että lääkkeet ei toimi. En halua aiheuttaa pettymystä, koska hänhän on lääkäri ja lääkäri parantaa aina. Kaunistelen asioita. Sitten kun minun pitäisi pyytää jotain, en uskalla avata suutani. Näpertelen vain käsilläni ja tuijotan lattiaa. Miten pyydetään tukea? Pitääkö minun vain avata suuni... Huomenna lääkäri.

5 kommenttia:

Candy kirjoitti...

Ja jos muistat, kirjassa Ninni työnsi lopulta Muumipapan mereen :D

Tuutikki kirjoitti...

Jos kuvittelisit lekurimiehen muumipapaksi ja nopeasti sanoisit ettei lääkkeet toimi... Tai kirjottasit lääkärille lapulle sen. Lääkkeet on aika turhaa rahan tuhlausta ellei ne toimi. toivon että uskaltaisit olla näkymätön. :)

Anonyymi kirjoitti...

joku haluaa pelastaa ja parantaa sut. joku haluaa sanoa sulle "rakastan" ja on sanonutkin mut sä et oo kuullut.
se joku on jeesus. älä naura!!!jeesus vittu rakastaa sua niiiiiiiiin paljon. pyydä siltä tukea. kokemuksesta: paljon tehokkaampaa kuin jotkut ilimanaikaiset psykologiset ja lekurit.
the rain: tuuli kulkee:
salaisissa haaveissas
joku rakastaa sua niin että sydämeen sattuu
sulle jumala vastaa
mä seuraan sua matkoillas
annan anteeksi kaiken mihin katuva kaatuu
minä rakastan sua niin että sattuu

cassie kirjoitti...

Anonyymi- juu kiitos vaan ajatuksesta, mutta en halua ottaa kantaa uskonto asioihin. En ole ateisti, mutta pidetään nämä jutut blogista poissa. Ja mieti vähän millaisia neuvoja annat sairaille ihmisille. Se on aika tärkeetä, että haetaan ammattilaiselta apua kun sitä tarvitaan, joten toivon todella ettet mene jakamaan neuvojasi muille.

Anonyymi kirjoitti...

Sanoit sen itsekin blogissasi. Et kohtaa ongelmiasi. Se on vaikeaa kaikille. Et ole huono. Mutta älä pelkää. Tunnelin päässä on aina valo. Tunneliin on mentävä jos haluaa toiselle puolelle. Kävele reippain askelin vaikka olisi pimeää. Kaikkea hyvää.